Klein Kerstoratorium op de Kerstmorgen

De dienst op 25 december 2018, Kerstmorgen, heeft altijd een feestelijk karakter. Dit jaar zal de cantorij onder leiding van Iassen Raykov het Klein Kerstoratorium, met teksten van Huub Oosterhuis op muziek van Antoine Oomen ten gehore brengen. De muziek vergt een vierstemmig koor, altsolo, volkszang, een spreekstem, fluit en piano. Voor deze uitvoering zal de cantorij versterkt worden met mensen van binnen en buiten de Stiftsgemeente. De gehele uitvoering duurt een minuut of vijftien. Het oratorium vertelt het kerstverhaal naar Lucas afgewisseld met delen waarbij het koor beschouwend terugkijkt. Goed zingbare gedeelten worden herhaald, zodat ook de kerkgangers die kunnen meezingen. Het slotlied ‘Kind ons geboren’ is als Lied 491 opgenomen in het Liedboek.