Meditatieve zaterdag-ochtendwandeling 23 maart 2019

Pelgrimeren om de hoek, gewoon hier in Twente. Wandelaars die op zoek zijn naar net dat beetje meer, zijn welkom op de pelgrimstocht die zaterdag 23 maart 2019 wordt gehouden. We wandelen een mooie route met bos, weide en vooral mooie natuur richting Saasveld. De lengte is ongeveer 11 km. Startplaats en eindpunt: R.K. kerk Sint Plechelmus in Deurningen. We verzamelen ons tussen 09.15 en 09.30 uur (Sint Plechelmusplein 5, 7561 AD Deurningen). Bij het begrip pelgrimstocht denken velen aan de bekende tochten naar Santiago de Compostella, Rome of Jeruzalem. Maar is de lengte van de tocht of het einddoel zo belangrijk? Veel mensen die een pelgrimsroute hebben afgelegd, zeggen: uiteindelijk gaat het om het onderweg zijn. Want juist dan vindt die verrassende ontmoeting plaats, komt dat nieuwe inzicht of ervaar je de rust waar je zo naar verlangt. Overigens is pelgrimeren soms ook gewoon volhouden en doorzetten. Maar hoe je de pelgrimage ook ervaart, het kán gebeuren dat je onderweg de aanwezigheid van een onzichtbare reisgenoot vermoedt. God? Misschien is het voor jou anders. De wandeling van 23 maart is bedoeld voor iedereen die open staat voor gesprek en ontmoeting. We delen onze ervaringen en luisteren naar elkaar. De ochtend start in de R.K. kerk te Deurningen met een korte inleiding. We horen een inspirerende tekst waarna we op pad gaan. Tijdens stille momenten onderweg, luisteren we naar dat wat er is, in ons zelf en buiten in de natuur. We eindigen rond 13.00 uur weer bij de R.K. kerk in Deurningen. Opgave per mail bij Marjan van Galen, e-mail: vangalenmarjan@gmail.com. Voor nadere informatie: telefoon 0541-296836.

2019-03-23-Wandeling-vanuit-Plechelmuskerk-Deurningen