Pianofestival in de Stiftskerk te Weerselo

Zaterdag 22 september vindt er drie keer een pianoconcert op het hoogste niveau plaats in de Stiftskerk. De drie verschillende pianisten interpreteren meesterwerken van grote componisten.

Programma:

12.00 uur Pianist: Gabriele Cerofolini

Programma: JOYEUX Bach, Beethoven, Chopin, Debussy (65 minuten)

De Italiaanse pianist Gabriele Cerofolini begon zijn pianostudie op 8-jarige leeftijd bij Jonathan de Sanctis, studeerde af aan het conservatorium G. Rossini en vervolgde zijn studie aan de Accademia Internazionale di Musica in Rome. Hij heeft deelgenomen aan talrijke masterclasses van gerenommeerde pianisten, is eerste en tweede prijswinnaar van diverse concoursen. Gabriele Cerofolini geeft concerten zowel als solist als in kamermuziekformaties, op diverse locaties en festivals, in Italië en daarbuiten.

14.30 uur Pianist: Nicolò Indelicato

Programma: HUMORESQUE Haydn, Schumann, Liszt (60 minuten)

De Italiaanse pianist Nicolò Indelicato begon zijn pianostudie op elfjarige leeftijd. In 2019 haalde hij zijn Bachelor aan het conservatorium van Piacenza en in 2022 zijn Master in kamermuziek aan het conservatorium Rossini in Pesaro met een 10 cum laude. Hij is prijswinnaar van diverse concoursen. Nicolò Indelicato geeft concerten als solist en met kamermuziekensembles op belangrijke concertlocaties in Italië.

16.30 uur Pianisten: Duo Tornabene-Defilippis

Programma: Schubert, Liszt, Ravel (65 minuten)

Het pianoduo Tornabene-Defilippis komt voort uit een langdurige vriendschap en professionele samenwerking van de twee pianisten, die begon tijdens hun studie aan het Conservatorium. Het duo perfectioneerde met meesterpianisten aan gerenommeerde Italiaanse en buitenlandse piano academies. Vorig jaar november won het duo de eerste prijs op de Internationale pianocompetitie “Oltregiogo” in Gavi (Italië). Eric Tornabene en Daniele Defilippis spelen zowel als duo en als solopianisten in belangrijke concertseries en festivals.

Voor meer informatie en bestellen kaarten: www.concertart.nl.