Festival of Lessons and Carols

Op zondag 19 december kunt u in de Stiftskerk weer het Festival of Lessons and Carols komen bijwonen. Deze van oorsprong Engelse traditie is ontstaan in 1880 en bedacht door E.W. Benson, priester en later aartsbisschop van Canterburry. Het was bedoeld om mensen die niet vaak in de kerk kwamen, en niet veel affiniteit hadden met de eucharistie, te bereiken. Het werd in 1918 opgepikt door Eric Milner-White van het Kings College Cambridge. Sinds 1928 wordt het live uitgezonden door de BBC en het is een traditie geworden rond de Kerst.

De laatste jaren is dit Festival, of misschien nog wel beter Ceremony of Lessons and Carols, een populair bezinningsmoment in de Stiftskerk vlak voor Kerst. Dit jaar wordt het geheel muzikaal ondersteund door Capella Gudula uit Lochem onder leiding van Els Dijkerman. Zij is kerkmusicus van de Gudulakerk te Lochem en verzorgt daar al vele jaren onder andere muziekvespers.

Tijdens het Festival of Lessons and Carols wisselen liederen (Carols en Anthems) en lezingen elkaar af. Het is een toegankelijk moment ter voorbereiding op het komende Kerstfeest. De aanvang is 15.30, entree is vrij en een ruimhartige vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld.