Op donderdag 10 december 2020, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film Denial (2016)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

In verband met het coronavirus vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven) zodat de 1,5 meter regel gehandhaafd kan worden. N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.

“Dit rechtbankdrama is gebaseerd op een van de spraakmakendste processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij de geloofwaardigheid in twijfel trok van David Irving, die het bestaan van de Holocaust ontkende. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad. Het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische toets op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting in de twintigste eeuw worden.” Regie: Mick Jackson, speelduur 105 minuten.

* Een waargebeurde zaak, die interessante, actuele vragen opwerpt over het verschil tussen feiten en meningen, populistische retoriek en eigen gelijk. VPRO ** Denial balanceert knap op grens tussen feit en fictie. Volkskrant *

Bekijk hier de trailer