Midwinterhoornblazen

Vanaf de 1e Adventszondag tot en met 6 januari – Driekoningen – zal vóór aanvang van iedere dienst bij de put op het Stiftsplein op de mindwinterhoorn geblazen worden. U hoort dan “n’oal’n roop” zoals die in Twente wordt genoemd.

Kerstavond

De kerstavondviering van 24 december kan niet door gaan. Hiervoor in de plaats komt er een gezellige ‘Open Kerkmiddag’ voor àlle gemeenteleden, vrijwilligers en vaste kerkbezoekers tussen 14.30 en 16.30 uur in de Stiftskerk, de Stiftswijzer en buiten op het kerkplein. We willen graag een beleving verzorgen die past bij de kerstgedachte: even samen zijn, bijpraten en genieten van wat kerst op Het Stift betekent en zo bijzonder maakt. Er is muziek (vocaal en instrumentaal) en de kinderen mogen zich verkleden. Gedichten en een kerstverhaal voor en door de kinderen worden voorgedragen/verteld in korte tijdsblokken. Om alles gezellig aan te kleden zijn er vuurkorven, is er baklever op de grill, marsmallows, glühwein, warme chocolademelk, koffie, thee en ranja, knieperkes, etc. Er zijn zitjes aanwezig. En natuurlijk horen we de midwinterhoorn. In de Stiftswijzer kunnen kerstwensen gemaakt worden (gehele kerstvakantie) die in een glazen bol in de kerstboom van de Stiftswijzer gehangen mogen worden. Kortom: een gezellige ontmoeting voor onze gemeenteleden, vrijwilligers en vaste kerkbezoekers. Wees welkom!

Eerste kerstdag

De volgende morgen zaterdag 25 december om 10.00 uur, is er een kerstmorgendienst waaraan de cantorij zal meewerken. Hoe staat de intieme beslotenheid rond de geboorte van een kind in verhouding tot de crises in de wereld van vandaag? Net als Jozef en Maria schuilen we even bij elkaar. Na afloop van deze dienst is er géén gezamenlijk koffie drinken.

Tweede kerstdag

Zondag 26 december staat om 10.00 uur in de Stiftsschool de koffie en thee klaar voor wie dat wil. Ook andere gemeenteleden van de kleine Ring zijn van harte uitgenodigd. Misschien zingen we nog wat kerstliederen of luisteren we naar een kleine meditatie. We vullen deze vreemde Tweede kerstdag met elkaar in als feest van ontmoeting.