Zondag 28 november om 15.30 uur is er een Stiftsconcert in de Stiftskerk met sopraan Johannette Zomer begeleid door viola da gamba en theorbe. Kerk open: 15.00 uur.

Het repertoire van sopraan Johannette Zomer beslaat ruim vijf eeuwen muziekgeschiedenis, maar zij wordt internationaal vooral gezien als een van de belangrijkste vocalisten op het gebied van muziek uit de barokperiode. Met theorbist Fred Jacobs maakte zij voor het label Channel Classics een serie cd’s gewijd aan de 17e-eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland. Fred Jacobs is specialist in het oeuvre van luit-componisten als De Visée en Kapsberger. Voor het concert van deze zondag voegt gambiste Susanne Braumann zich bij dit duo. Zij maakte met Fred Jacobs opnamen van werk van Marin Marais en zij is verder regelmatig te gast bij bekende barok-ensembles voor uitvoeringen van muziek van Monteverdi tot Haydn. Het programma bestaat uit muziek van bekende componisten als Francesca Caccini uit Florence en Barbara Strozzi uit Venetië.

Na afloop wordt u een drankje aangeboden in de Stiftsschool. Kaarten kunnen gereserveerd worden via: www.stiftsconcerten.nl of bij Suze Euverman (tel.: 06-55824246).